Kære borgere i Hasle og Åbyhøj.
 
Hasle Fællesråd vil indbyde til et uformelt borgermøde om de lokale trafikale forhold og problematikker på tværs af Hasle og Åbyhøj, nærmere bestemt på og omkring Klokkervej og Præstevangsvej.
Vi vil lægge op til en fælles drøftelse af udfordringer og løsningsforslag, med henblik på hvordan vi gør skole-/institutionsvejen Klokkervej og de omkringliggende veje mere sikker. Vi håber, at aftenen vil resultere i rimelig konkrete forslag, som vi kan bringe videre til kommunens medarbejdere. Se mere længere nede i denne tekst under ”oplæg til debat”
 
Tid: d. 30.01.24 kl. 19 – ca.21
Sted: Gammelgaardsskolens AULA
Tilmelding: Gerne i FB-begivenheden ellers send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  
 
 
Vi byder på øl, vand og lidt sødt til.
 
Se mere i begivenheden på FB : https://fb.me/e/goxOOaoYy
 

Oplæg til debat:

Klokkervej er udtalt trafikeret i forhold til sin smalle størrelse og placering midt i et beboelseskvarter. Der er mange bløde trafikanter, både voksne på vej på arbejde eller uddannelse; men i særdeleshed børn på vej til/ fra skole eller en af de flere andre institutioner langs vejen. Samtidig er det en gennemkørselsvej, der sammen med Præstevangsvej forbinder det nordlige Brabrand med Viborgvej og Frydenlund. Også mange af sidevejene benyttes ligeledes til gennemkørsel, hvilket sammen med trafik fra lokale giver flere krydsninger langs Klokkervej/Præstevangsvej. Denne uheldige kombination giver dagligt ubehagelige situationer og jævnligt også farlige situationer.

Derfor kunne vi i Hasle Fællesråd godt tænke os at se på, hvilke muligheder der er, for at forbedre forholdene på og omkring Klokkervej samt Præstevangsvej til fordel for bløde trafikanter og lokale borgere.

Mange har sikkert tænkt i samme baner tidligere, men vi tror, at det kan være den rette tid nu. Kommunen planlægger regnvandssikring i området a la den man kan se på flere af vejene i Aabyhøj. Desuden skal der inden længe graves op til separeret kloakering og samtidig har kommunen en forholdsvis ny agenda med at skabe mere sammenhæng beboere imellem.

Vi har lavet et udkast med mulige forslag til hvordan man kunne ændre de trafikale forhold. Her skal det nævnes at da Klokkervej er en busrute, er det ikke muligt at lave effektive vejbump.

Der er lige indført en 3-årig prøveperiode med hastighedsbegrænsning på 40 km/t efter opråb fra engagerede lokale og Fællesrådene. Dette var første skridt på vejen.

Vores udkast går ud på at sætte fokus på nogle af de problematiske sideveje for at begrænse gennemkørselsmulighederne og mindske trafikkens ”blinde vinkler”

Udkastet er ment som et vejledende oplæg til vores debat d. 30.01.24. Vi vil meget gerne høre jeres mening, inden vi tager en samlet vurdering med til de rette folk fra kommunen, dog uden nogen garanti for at forslagene nogensinde bliver indført.

Udkast fra Hasle Fællesråd:

  • Lukke for bilgennemkørsel på Præstevangsvej, cirka midt på, ud for tennisbanerne.
  • Lukke Klokkervej ud mod Provstebakken for biler.
  • Lave et markant vejbump hvor Haslevej går over i Tingvej.

Se kortet nedenfor hvor ovenstående er tegnet ind.

Der er mange udfordringer ved at ændre på de trafikale forhold i et område. Hvis man gør en ting for at tilgodese et område, kan det skabe problemer for et andet område. Trafik er kompliceret og derfor vil vi opfordre alle med en mening til at dukke op. Både hvis man er uenig, enig med ovenstående eller har andre forslag.

 

 

 

Tilføj kommentar