Hasle Fællesråd har fået spændende information fra kommunen (”Samskab Aarhus”).

Samskab Aarhus-projektet er en indsats, der har til formål at støtte op om borgerdrevne initiativer og projekter, der styrker sociale fællesskaber i det offentlige rum i Aarhus Kommune.

Kriterierne for at få støtte kan ses her. Der er særligt to krav som skal opfyldes; 1) at man skal drive projektet i fællesskab, og 2) at det skal være inkluderende og tilgængeligt for alle.

Samskab Aarhus-projektet støtter projekter op til 15.000,- men typisk omkring 5-10.000. Beløbet kan kun bruges til fysiske materialer, hvor man i fællesskab skaber sit projekt. Beløbets størrelse afhænger af initiativet, altså hvor mange der f.eks. får glæde af det, tilgængeligheden, åbenheden og andre sociale og kulturelle værdier.

Her er et par cases, sakset fra Samskab Aarhus, der måske kan inspirere…

Frederiksbjerg spirer

Frederiksbjerg

Projektet var et succesfyldt initiativ af lokalområdet på Frederiksbjerg. Der blev i alt opstillet 50 plante-bænkkasser med deltagelse af 130 beboere, der skabte bedre opholdsrum i lokalområdet. Folk passer dem selv, og der har været støtte fra flere af de erhvervsaktive i nærområdet.

Brorsonvej i Viby

Brorsonsvej

En ejerforening på knap 30 beboere har igangsat etablering af et bedre fælles opholdsrum i nabolaget. De skaber bl.a. en grøn oase med bord/bænke-sæt, højbede og andre materielle ting, som højner atmosfæren for fællesskabet. På billedet herover ses en flok af beboerne, som rejser deres nye flagstang.

Tilføj kommentar