GENERALFORSAMLING             29. marts 2022         HASLE FÆLLESRÅD

Sognehuset ved Hasle Kirke, hvor årets GF havde 18 deltagende medlemmer.

Mødet fulgte den udsendte dagsorden:

  • Valg af dirigent blev bestyrelsens forslag Jens Winther, som kunne konstatere at medlemmerne var indkaldt rettidigt til GF, ift. Vedtægterne.

Valg af referent blev bestyrelsens forslag Kirsten Østergaard Nielsen

  • Bestyrelsens beretning var udsendt på forhånd. Den skrevne beretning blev suppleret af et oplæg fra formand Klaus Bendixen – og godkendt (se referat heraf nedenfor)
  • Det reviderede regnskab var udsendt på forhånd. Regnskab for 2021 og forslag til budget 2022 blev gennemgået af kasserer Erik Vigsø – og godkendt (se kommentarer nedenfor)
  • Bestyrelsens forslag om uændret kontingent i 2023 blev vedtaget uden protester.
  • Der var ingen indkomne forslag.
  • Valg til bestyrelsen, herunder:
    1. Valg af bestyrelsesmedlemmer (mellem 6-9 i alt)

På valg var Klaus Bendixen, Erik Vigsø og Knud Wium Rasmussen.

Alle tre accepterede at blive genvalgt for de næste to år.

(Leif Scherrebeck og Kirsten Østergaard Nielsen var ikke på valg i år)

Som ny i bestyrelsen tiltrådte Anders Høyer Sørensen fra Klokkervej 😊

  1. Valg af op til tre suppleanter (på valg hvert år)

Bente Bergmann indvilligede i at fortsætte som eneste suppleant.

En enkelt person fra salen overvejede; men ”ville vente til næste år”

  1. Valg af to revisorer

Begge de nuværende revisorer accepterede genvalg, så vi har fortsat glæde af

Iwo Jensen og Kjeld Nørgaard.

  1. Valg af op til to revisor-suppleanter

Ingen i forvejen - og ingen stillede op, men det går også fint alligevel.

  • Eventuelt (se referat heraf nedenfor)

 

Ad 2) Klaus Bendixen uddybede årsberetningen for 2021-22:

Opdateret medlemstal er 15 foreninger og 15 husstandsmedlemmer. Generalforsamlingen i 2021 måtte udskydes til august måned. Trods nedlukninger de sidste to år har Hasle Fællesråd været aktivt deltagende i lokalsamfundet med høringssvar, møder og fokus på udviklingen. Aarhus Kommune har lovet at fællesrådene skal inddrages i de lokale sager tidligere end før. Der kom ny rådmand på teknik-og-miljø-området efter kommunevalget i november. Vi fik afværget en Rema-butik lige før krydset Herredsvej syd-Ringvejen. Vi har også - efter en prøvetid - fået permanent lukning af Høgevej, der har givet mere ro i kvarteret nedenfor. Målet er at få færre biler i området. Før havde Østrevej 1000 gennemkørende biler pr. døgn, nu er det 450.!

Haslevangsvej havde 700 gennemkørende biler mod nu 150.!

Trafikken i Hasle er ved at bryde sammen med øget trængsel til-fra Skejby og Hasle skole.  Herredsvej syd, dvs. nord for Østrevej er steget fra 3832 til min. 4427 biler/døgn = 15%.!  Der er ønsker om at Herredsvej lukkes af op mod Ringvejen. Også stor stigning på Herredsvej nord for Ringvejen; før 4100 biler, nu min. 4500 biler.! Krydset Herredsvej / Ringvejen er et af de farligste i Aarhus med uheld, pga. dårlig oversigt. Lysreguleringen bliver ændres, forhåbentlig til det bedre.

De mange biler giver lange køer og næsten ingen mulighed for at komme ud fra f.eks. torvet og Østrevej i myldretiden. DET BLIVER KUN VÆRRE, med evt. letbane / busbane på Viborgvej og Ryhavevej; men også pga. fortætning og tilladt byggeri, hvor kommunen ikke tager højde for tiltagende parkeringer og kørsel inde i området. Men, det kommende nybyggeri ved Frydenlund vil bidrage til mere trafik på de veje, der endelig har fået lidt ro. Der skal rives villaer ned for at give plads til to ejendomme på 4 etager med ungdomsboliger (a 48 stk.), hvor man så kan ”nøjes” med 6 P-pladser til hvert hus. Centret erstattes af byggeri op til 5 etager med 489 boliger og mulighed for dagligvarebutik i bunden, måske Rema. Der bliver INGEN udkørsler til Viborgvej, så vi forudser øgede problemer, når de nye beboere også skal parkere og køre ind og ud af området.

Kommunens nyligt vedtagne ”strategiske helhedsplan for Hasle Centrum” fra 2022 (i forlængelse af Aarhus Kommuneplan 2017) handler om fortætning. Hermed tillades der meget mere byggeri af højere og tættere karakter op langs hele Viborgvej og Herredsvej, uden at der tænkes på områdets helhed, miljø og infrastruktur. Ivrige investorer er meget opmærksomme.! Der er flere parceller op mod torvet, som allerede er opkøbt og bare venter på en lokalplan, der kan godkende byggeriet.

Ryhavevej er under stor omformning allerede. Ved den gule blok med 8 opgange parkeres der på striber og cykelsti, så cyklisterne må køre ind på fortovet, til fare for beboerne. Ved det nye Haslehus på næste hjørne parkeres der også på Klokkerbakken, hvilket spærrer for trafik og udsyn nedefra og fra Ryvej. Beboerne har ellers mulighed for at købe P-plads i gården. Der er slet ikke taget højde for at der er tilladt butikker i nederste etage, uden parkeringsmuligheder.

For området overfor, ved Hasle Toppen, overvejes byggeri i 3-4 etager, evt. med senior-boliger. Det er positivt at ældre kan blive i kvarteret; men infrastrukturen skal også tænkes med her.

Bispehaven havde for nyligt indvielse af det nye fine Fælleshus, hvor Klaus og Kirsten deltog. Overfor på ”Spargrunden” (Ryhavevej 28) er der fuld gang i et stort boligbyggeri, med P-kælder og 20 meter højt. INGEN HØRING forinden, trods kun 18 meters afstand til villaer i Klokkerkvarteret.

Længere henne ad Ryhavevej ligger ELCON-grunden, der skal forvandles til 4 etagers rækkehuse, ejendomme på 2-3 etager, kontorer samt et højt hotel på 10 etager, et såkaldt ”land-mark”. Igen tæt på og overfor Klokkerparkens villaer. Vi forudser mere trængsel - og nærmest kaos, når alle de nye beboere fra de her nævnte byggerier også skal køre ud af Ryhavevej ved Hasle torv.

På Viborgvej ligger den gamle Gudenåcentral (oprindeligt et luftmeldetårn) ved Vestre Kirkegård. Her ønsker investorer at bygge ejendomme udenom, og udnytte op til 6 etager, hvilket vil tage udsigt og luft på den oprindelige ejendom. Den består nu af ejerlejligheder, der er umulige at sælge med dén plan i sigte. Desuden vil flere beboere i det område give endnu større problemer med parkering og at komme ud på Viborgvej. En evt. midterrabat til letbane/bus vil endda ensrette udkørslen nedad. Klaus, Bente og Kirsten deltog i et høringsmøde med kommunen.

Der har fornyelig været et ”door-step”-møde med vores borgmester, der var rullet ud i Holmstrup. Klaus deltog. Den alt for tætte trafik, køer og problemer med udkørsel, især fra Holmstruphøjvej til Viborgvej, var også i fokus her – samt manglende busstoppesteder.

Skolekapaciteten i området ændres med nedlæggelse af Ellekærskolen/nu Ellehøjskolen, når der er bygget ny i Gjellerup, Brabrand. Aktuelt er der også her problemer med trafik og udkørsel til Jernaldervej. Et ønske om et lyskryds ved skolen er blevet fremsat, da der er lange køer, helt forbi Gymnastikgården, så alting propper til mod Ringvejen. Ingen afklaring herpå.

SOM DET FREMGÅR, ER DER ALLEREDE STORE PROBLEMER MED TRAFIKKEN I HASLE…

Bestyrelsen ønsker derfor at gennemføre et borgermøde d.19. april om byggeri og trafik i Hasle.

Der har været møde i Klokkerparken med kommunen (Børn og Unge), der vil renovere området, inkl. et overflodsbassin og etablere ny legeplads. Det er blevet lovet at der ikke er byggeplaner i den grønne kile eller i den øverste del. Klokkervej skiller HF’s område (bortset fra ”skøjtebanen”)

Ad 3) Regnskabet fik følgende kommentarer med på vejen af Erik Vigsø, der håber på stigende medlemstal i de kommende år:

Budgetteret indtægt i det Corona-ramte år 2021 var 29.000 kr., men blev kun 5.600 kr. med færre medlemmer. Vi sagde nej tak til tilskud på 20.000 kr. fra Aarhus Kommune, da vi kun afholdt et borgermøde i november. Vi har dette år søgt kommunen om 15.000 kr. til 2-3 borgermøder. Fra salen lød en opfordring til at søge 20.000 kr. i 2023 for at imødegå evt. kommende underskud = dette er noteret her. Ved årsskiftet 2021-22 havde vi en egenkapital på 33.632 kr. Da foreningen jo ikke skal samle kapital, foreslår Bestyrelsen at kontingentet forbliver uændret.

Vi havde ca. halv udgift til GF i 2021. En hjemmeside blev oprettet med konsulentbistand, og 2 fra bestyrelsen har været på kurser heri (10.571 kr.). Vi har tidligere sat et juletræ med lys på torvet, men da Klaus var rundt hos forretningerne, ville kun 2 give tilskud sidste år, så det blev i stedet for ved kirken. ”Kallestone” har generøst tilbudt at betale hele udgiften til juletræ på torvet i år.

 

Ad. 7) Eventuelt

Klaus bad om at alle borgergrupper (som f.eks. Høje Hasles fremtid) melder sig ind, så de er repræsenteret i HF. Alle lokale sager bør gå igennem Hasle Fællesråd, som har gode kontakter til Aarhus Kommune og kan sende høringssvar, deltage i møder, indkalde til borgermøder, osv.

Der blev nævnt en parallelvej på Herredsvej ind mod Kalenderkvarteret, da det også her kan være svært at komme ud på Hasle Ringvej. Der foreligger et ældre oplæg, men ikke besluttet noget.

Således hørt og forstået af referent Kirsten Østergaard Nielsen / 7. april 2022

Tilføj kommentar