Udskriv

Vidensbaseret høring om 'Ghetto-planen' onsdag den 13. november kl. 13-18, Sommervej 5 (hos 3F), 8210, Århus V.

Arrangører:

Ghetto

Den omdiskuterede 'Ghetto-plan' er kun blevet fagligt underbygget i ringe grad. Det gælder brug af international forskning, men også inddragelse af hjemlig viden halter meget.

Med denne høring ønsker arrangørerne at sætte forskellige aspekter ved disse planer under kritisk belysning. En belysning, som bygger på nyere forskning på området.

Høringen præsenterer tre projekter, som fremlægger viden af væsentlig betydning for opfattelsen af områdernes velfærdsbidrag, deres arkitektoniske kvaliteter, og en historik om 'det folkelige billede' – samt myter – der er opstået om disse områder.

Formål:

Formålet med høringen er at udbrede kendskabet til denne forskning, således at de "brændemærkede" boligområder kan ses i et andet lys end i det gængse mediebillede. Vi ønsker, at fremhæve kvaliteterne i den almene sektor, som noget helt unikt for Danmark.

Form:

Høringen vil være opdelt i tre 'runder', som indledes med faglig præsentation på ca. 30 minutter. Denne efterfølges med spørgsmål fra et kompetent panel. Disse kan suppleres med spørgsmål fra salen.

Deltagelse:

Det er gratis at deltage, og der vil i løbet af dagen blive budt på kaffe og lidt sødt i pausen. Af samme grund vil det være rart på forhånd at vide, hvor mange vi kan forvente at blive.

Derfor opfordres man til at tilmelde sig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.senest mandag den 11. november. Dette giver også mulighed for at udsende evt. deltagermateriale op til høringen. Men folk, som ikke har nået at tilmelde sig, er naturligvis også velkomne.

Program:

Kl. 13.00 Velkomst v/ Randi Smitsdorf, 3F Aarhus Rymarken

Introduktion v/ ordstyrer Peter Iversen, Almen Modstand – Århus

Kl. 13.15 Landsbyidentitet eller normaliseret bydel v/ Jonas Strandholdt Bach, ph.d. (Forfatter til 'One and Many Gellerups', School of Culture and Society, Aarhus University, 2019)

Kl. 14.30 Boligsocial velfærd og socialt udsatte v/ Vibeke Jakobsen, seniorforsker (Medforfatter til 'Boligsociale indsatsers bidrag til at forebygge kriminalitet i udsatte boligområder', VIVE, 2019)

Kl. 15.45 Kaffepause

Kl. 16.15 Fra velfærdsprojekt til samspilsramt v/ Mikkel Høghøj, ph.d. (Forfatter til 'Between Utopia and Dystopia', School of Culture and Society, Aarhus University, 2019)

Kl. 17.30 Afslutning v/ Ole Nørgaard Madsen, Almen Modstand – Århus og Jan Sylvest Andersen, 3F Transport, Logistik & Byg, Århus

For evt. spørgsmål: Kontakt Joan Ågot Pedersen, tlf. 40 77 78 18.