Udskriv
Mødet foregik den 23. maj, og fra Fællesrådets bestyrelse deltog Erik Vigsø og Klaus Bendixen.

Herunder får I et referat af mødet.

Ny Nabohjælp app

Som borgere kan vi stå sammen om at forebygge indbrud, og til det er nabohjælps-appen effektiv. Med nabohjælp-appen kan man se nabohjælpere i sit område på et kort og advare og dele viden om mistænkelig adfærd og indbrud i nærområdet. Nabohjælps appen er ligeledes effektiv til at få gjort feriehjælpen effektiv. Aktiv nabohjælp kan forebygge op mod hvert 5. indbrud, og 2 ud af 3 tyve har oplevet at blive afbrudt af Nabohjælp. Hent Nabohjælps gratis app i App Store eller Google Play til smartphone eller tablet.

Ny kontaktpersonsordning

Hvis der er behov for sparring vedrørende lokale problemstillinger eller utryghed har netværket fået en særlig adgang til at kontakte forebyggelses-sektionen direkte. Nummeret må kun bruges af personer fra netværket og kun til dette formål.

Kommunikation op til sommerferien

Man arbejder med tre kommunikationspakker:

·        Plakater til ophængning i lokalområderne

·        Tekst + billede til lokale Facebook-grupper

·        Artikel + billede til lokale blade/magasiner/medier.

Plakaterne opdateres efter sommerferien i samarbejde med BoTrygt. De øvrige kommunikationspakker blev der givet feedback på fra de deltagende.

Denne feedback vil blive taget med i det videre arbejde med kommunikationspakkerne.

Generel information fra Østjyllands Politi

Ny nævnskonstruktion: Ungdomskriminalitetsnævnet.

Med vedtagelsen af Lov om Bekæmpelse af Ungdomskriminalitet ønskes, at fødekæden til den hårde kerne stoppes, at der sættes mere konsekvent og tidligt ind ift. ungdomskriminalitet,og at der er mærkbar konsekvens, når børn og unge begår kriminalitet. Målet er en helhedsorienteret indsats, der skal bringe børn/unge ud af kriminalitet.

Stort borgermøde

I samarbejde med BoTrygt (TrygFonden og RealDania) afholder Aarhus Kommune og Østjyllands Politi et stort borgermøde om indbrudsforebyggelse på Aarhus Rådhus d. 12. november 2019. Det er et stort set-up med oplæg, stande og måske den mobile politistation, og ambitionen er at fylde Rådhushallen med ca. 600 deltagere. Som det ser ud nu, vil borgerne i de fem lokalområder, hvor der er flest indbrud, blive inviteret via eBoks til borgermødet.

Bo Trygt koncept

BoTrygt er søsat af Trygfonden og RealDania med en målsætning om at reducere antallet af indbrud i Danmark med 2/3. Aarhus Kommune er, sammen med Sønderborg, Hjørring og Furesø, blevet partnerskabskommune med Bo Trygt.

BoTrygt-kommune har tre spor:

Spor 1: Kommunen går forrest (fokus på bl.a. borgerinvolvering, planlægningsværktøj, der kan identificere de mest udsatte områder, og vidensdeling på tværs af kommuner)

Spor 2: Borgerne skal med (fokus på flere aktive nabohjælpere, flere skalsikrede hjem, indbrud på dagsordenen og få pressen med)

Spor 3: Data understøtter indsatsen (fokus på hvor udfordringerne er størst, og om vores indsats virker)

Næste møde

De næste møder i Tryghedspartnernetværket afholdes:

-     3. oktober 2019

-     30. januar 2020

-     19. maj 2020