Udskriv

Interessen for at skabe bedre vilkår for naturen i vores kommune blomstrer!

Kommunen får mange forespørgsler fra borgere som ønsker, at kommunen etablerer flere blomsterenge, planter flere træer og ændrer plejen af de grønne områder, så de i højere grad tilgodeser dyre- og planteliv.

På det seneste har borgerne også henvendt sig til kommunen og spurgt, om den kan hjælpe med omstillingen til en mere naturnær pleje på private arealer. Derfor bliver der nu lavet en blomsterengs-frøpulje, som hele Aarhus Kommune kan få del i.

Artiklen er skrevet af Steen C. Saabye, fhv. medlem af Hasle Fællesråds bestyrelse.

Kommunen vil omkring den 1. marts fortælle om muligheden for at få blomsterfrø på kommunens Facebook-side ”Natur og Miljø i Aarhus” samt på kommunens hjemmeside. Det er fællesrådene i kommunen, der kan ansøge om at få andel i frøpuljen, og man skal som borger derfor henvende sig til det lokale fællesråd med gode forslag til, hvor der er egnede græsplæner, som kan omdannes til blomsterenge.

Det enkelte fællesråd vil hjælpe med at kvalificere de forslag, der kommer fra borgerne i dets lokalområde, og også prioritere forslagene i det omfang, det kan lade sig gøre.

Kriterierne for at kunne få blomsterfrø fra Aarhus Kommunes frøpulje er:

Ansøgningsfristen for at søge om blomsterfrø er d. 22. marts for fællesrådene, og da fællesrådene skal have tid til at bearbejde forslagene inden videresendelse til kommunen, så haster det, hvis du har et forslag – skriv din ansøgning til fællesrådets formand på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med følgende indhold:

Du kan læse mere om frøpuljen på Aarhus Kommunes hjemmeside fra den 1. marts, hvor nyheden bliver lanceret:

Aarhus blomstrer vildt